Αρχική » Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

Όροι χρήσης & Πολιτική απορρήτου

Το local.gr είναι ένας τοπικός οδηγός που περιέχει άρθρα, συμβουλές, πληροφορίες και επιχειρήσεις της Πάτρας.

Το local.gr προσφέρει τις υπηρεσίες και το περιεχόμενό του στους επισκέπτες/χρήστες μόνο για προσωπική χρήση, υπό τους ακόλουθους όρους και διατηρεί κάθε δικαίωμα αλλαγής τους οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς άλλη προειδοποίηση ή ανακοίνωση σε άλλο σημείο, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη λειτουργία του. Ο επισκέπτης/χρήστης του local.gr καλείται να τους διαβάσει και να προχωρήσει στην επίσκεψη και χρήση σελίδων και υπηρεσιών του δικτυακού αυτού τόπου, εφόσον τους αποδέχεται πλήρως.

Το local.gr παρέχει μια πλούσια συλλογή υπηρεσιών/προϊόντων, σελίδων, αρθρογραφίας, επιλογών ή/και πηγών και photo gallery στους επισκέπτες-χρήστες του και διατηρεί το δικαίωμα προβολής κάθε μορφής διαφημίσεων στις σελίδες του. Οι ήδη υπάρχουσες καθώς και οποιεσδήποτε νέες υπηρεσίες συμπεριληφθούν στο local.gr υπόκεινται στους παρόντες όρους χρήσης, εκτός αν ρητά αναφέρεται το αντίθετο.

Ο επισκέπτης/χρήστης των υπηρεσιών του local.gr κατανοεί και αποδέχεται ότι το σύνολο των σελίδων/υπηρεσιών και πληροφοριών παρέχεται «όπως είναι» και το local.gr αποποιείται οποιασδήποτε ευθύνης σχετικής με την εγκυρότητα, διαθεσιμότητα, πληρότητα των πληροφοριών και γενικά με την καταλληλότητα αυτών και την απουσία ενδεχομένων λαθών πολύ δε περισσότερο λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου όγκου του, καθώς και της συμμετοχής και τρίτων φορέων (φυσικών ή νομικών προσώπων) κατά την πρωτογενή παραγωγή και συλλογή του. Συνεπώς, οι επισκέπτες/χρήστες του local.gr χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του με δική τους πρωτοβουλία, αναλαμβάνουν και τη σχετική ευθύνη διασταύρωσης των παρεχομένων πληροφοριών.

Το local.gr προς διευκόλυνση των χρηστών του περιλαμβάνει συνδέσμους (links) προς σελίδες τρίτων φορέων. Η χρήση αυτών των συνδέσμων από το χρήστη συνεπάγεται τη συνειδητοποίηση από τον ίδιο ότι οι σελίδες που επισκέπτεται δεν  ανήκουν στο local.gr  και δεν εμπίπτουν στον έλεγχο του. Ως εκ τούτου, το local.gr δεν φέρει απολύτως καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των σελίδων αυτών και για τυχόν οικονομική ή άλλης φύσεως ζημία υποστεί ο χρήστης κατά την διάρκεια επίσκεψής του σε αυτές. Τέλος το local.gr δεν εγγυάται για την προστασία των δεδομένων που ο χρήστης παρέχει όταν απομακρυνθεί από τον παρόντα ιστότοπο.

Η χρήση κάποιου πακέτου προβολής στο local.gr από τους χρήστες (επιχειρήσεις & επαγγελματίες) συνεπάγεται την εκ μέρους τους παροχή συναίνεσης προς την εταιρεία για την επεξεργασία των δεδομένων τους μέσα στα πλαίσια παροχής της υπηρεσίας.

Τα πνευματικά δικαιώματα αυτού του διαδικτυακού τόπου ανήκουν στους ιδιοκτήτες του local.gr και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις της ελληνικής και ευρωπαικής νομοθεσίας. Όλο το περιεχόμενο του δικτυακού τόπου αυτού, συμπεριλαμβανομένων των σημάτων, λογοτύπων, κειμένων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών και λογισμικού, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της local.gr ή τρίτων και προορίζεται για αυστηρά προσωπική χρήση. Η εμφάνιση του στο δικτυακό τόπο δεν αποτελεί μεταβίβαση ή εκχώρηση της άδειας χρήσης τους. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή διασκευή του περιεχομένου της ιστοσελίδας με οποιοδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη έγγραφη άδεια.

Οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν με την εταιρεία για επιβεβαίωση, τροποποίηση ή διαγραφή  των προσωπικών δεδομένων τους που διατηρεί και προβάλλει το local.gr.

Το local.gr έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ορθή λειτουργία του δικτύου του, χωρίς να μπορεί να εγγυηθεί την αδιάκοπη και χωρίς κανενός τύπου σφάλμα λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ή των servers που τον φιλοξενούν.

Πολιτική Απορρήτου / Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η πλοήγηση στο local.gr είναι ελεύθερη για όλους τους χρήστες χωρίς να απαιτείται προηγουμένως δήλωση των προσωπικών δεδομένων τους. Η δήλωση κάποιων προσωπικών στοιχείων (όνομα, ηλεκτρονική διεύθυνση κ.λ.π.) κρίνεται απαραίτητη μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης θέλει να δημιουργήσει λογαριασμό για να γίνει μέλος της ιστοσελίδας ή να αιτηθεί περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας.

Τα προσωπικά αυτά δεδομένα αποσκοπούν αποκλειστικά και μόνο στην εξασφάλιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της ιστοσελίδας και η χρήση τους γίνεται πάντοτε σύμφωνα με τους παρόντες όρους , την σχετική νομοθεσία (Ν.3471/2006 (ΦΕΚ 133/Α/28.06.2006) για την «Προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και την τροποποίηση του Ν.2472/1997) , καθώς και τον Γενικό Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2016/679 για την Προστασία Δεδομένων (GDPR).

Πληροφορίες που συλλέγουμε:
Φόρμα Επικοινωνίας:
Με την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας, θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία, όπως το όνοματεπώνυμο , η διεύθυνσή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, επωνυμία οργανισμού, θέση στην εταιρία, διεύθυνση έδρας οργανισμού, προκειμένου να αποθηκευτούν και να σας απαντήσουμε στο αίτημα σας.

Εγγραφή Πελάτη – Μέλους:
Με την συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής, θα σας ζητηθούν προσωπικά στοιχεία, όπως το όνοματεπώνυμο , η διεύθυνσή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός σταθερού ή/και κινητού τηλεφώνου, επωνυμία οργανισμού, θέση στην εταιρία ή επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας ή έδρας οργανισμού, προκειμένου να αποθηκευτούν και να σας απαντήσουμε στο αίτημα σας.

IP Διευθύνσεις:
Με σκοπό την απόδειξη της συναίνεσης του χρήστη στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, καταγράφεται η IP διεύθυνση της σύνδεσης του στον ιστότοπο, ο χρόνος καθώς και τα στοιχεία για τα οποία έδωσε τη συναίνεσή του. Επίσης to local.gr αξιοποιεί την διεύθυνση IP για την συγκέντρωση στατιστικών στοιχείων (Google Analytics) και την ασφάλεια της (αποκλεισμό επιθέσεων spam/hackers).

Newsletter:
Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θα εγγραφεί στο newsletter της ιστοσελίδας και να λαμβάνει ενημερώσεις (πχ newsletter), νέα ή προσφορές που λαμβάνουν χώρα στον παρόντα δικτυακό τόπο. Θα πρέπει να δηλώσει μόνο τη διεύθυνση email του. Για την αποστολή των newsletters το local.gr χρησιμοποιεί πλατφόρμα συνεργατών (MailChimp). Το email του χρήστη διατηρείται μέσα στην πλατφόρμα αποστολής των email έως ότου ο ίδιος επιλέξει να διαγραφεί από την λίστα.

Το local.gr δύναται να διατηρεί σε αρχείο και να επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα που θα λάβει κατόπιν σαφούς ενημέρωσης και συναίνεσης του υποκειμένου των δεδομένων, για συγκεκριμένο σκοπό, με συγκεκριμένη διάρκεια και με ασφάλεια. Τα Προσωπικά Δεδομένα τηρούνται για όσο καιρό διαρκεί η επικοινωνία με τον χρήστη, και όσο απαιτεί η κείμενη νομοθεσία ή τυχόν συμβατική υποχρέωση, αναλόγως και με τη φύση του θέματος.

Σεβόμενο τον προσωπικό χαρακτήρα των στοιχείων των χρηστών του, το local.gr δε δύναται να τα μεταβιβάσει σε οποιονδήποτε τρίτο (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) για κανένα λόγο, παρά μόνον και εφόσον αυτό επιβάλλεται από την νομοθεσία τις αρμόδιες αρχές (νόμιμο αίτημα δικαστικών, αστυνομικών ή άλλων διοικητικών αρχών, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις).

To local.gr έχει ορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (DPO), προς τον οποίο o χρήστης μπορεί να απευθύνεται για άσκηση των δικαιωμάτων του, τον κ. Αναστάση Παπαδόπουλο, Τηλέφωνο: (+30)2610.274103, email: [email protected]

Ενημερωτικά e-mail / SMS / newsletters

Το local.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποστέλλει ενημερωτικά email ή SMS με υλικό προώθησης και παρουσίασης των υπηρεσιών της στους επισκέπτες / χρήστες της ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πλέον ενημερωτικά newletters, μπορείτε να μας ενημερώσετε χρησιμοποιώντας τη φόρμα επικοινωνίας του site. Το local.gr δεν ευθύνεται αν τα newsletters δεν παραδοθούν στον προορισμό τους, αν και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια με τους internet παρόχους για την παράδοση τους.
Το local.gr χρησιμοποιεί πάροχο (3rd party company) για την αποστολή,αναγνώριση (tracking) των παραληπτών των newsletters/sms.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *